3D принтиране

3D printing

Какво е 3D принтиране?
3D печатът е адитивна технология, използвана за производство на елементи, части и цели модули по предварително изготвен проект. Той не изисква матрица, а просто натрупва и слива слоеве материал. Обикновено е бърз, с ниски фиксирани разходи за настройка и може да създава по-сложни геометрии от „традиционните“ технологии, с непрекъснато разширяващ се списък от материали. Използва се широко в инженерната и рекламна индустрии, особено за създаване на прототипи и елементи в малки тиражи.

В Дизайн център разполагаме с няколко машини от последна генерация, работещи с богата гама материали и позволяващи изработката на различни по големина елементи изработени от различни материали, спрямо нуждите на нашите клиенти.

Технологии:

FDM/FFF, FUSED DEPOSITION MODELLING/FUSED FILAMENT FABRICATION. Tова са едни от най-известните методи за 3D печат, където разтопен материал (най-често PLA, ABS или PETG пластмаса) се наслоява и постепенно се създава желаният от потребителя обект.

Материалът бива поставян от главата на принтера по точно определени координати, които се създават предварително на компютърен софтуер.

3D принтирането от този тип намира употреба в редица индустрии, като една от тях е дори автомобилната.

Ако съзнанието ти може да го създаде и елементът се подчинява на законите на физиката, то най-вероятно може да бъде създаден с 3D принтер от професионалист.